Despre Noi | Kikodar Ceramics

DESPRE NOI

Concept

Ceea ce mâncăm este profund influențat de ceea ce vedem, motiv pentru care se presupune că mâncăm și cu ochii. Mintea umană judecă aroma mâncării încă dinainte de a o gusta efectiv.

Aspectul pe care îl are mâncarea e la fel de imporant ca și gustul, dar și farfuriile din care servim masa fac diferența și au o influență majoră în percepția noastră asupra mâncării. Atât forma și dimensiunea, cât și culoarea recipientelor din care mâncăm, afectează întreaga experiență culinară.

Kiko își are rădăcinile în limba japoneză și înseamnă „a fii fericit”, iar KikoDar își propune să dăruiască fericire și stare de bine prin obiectele pe care le produce.

Ceramica este concepută și lucrată manual pentru a evidenția aromele, pentru a completa experiența culinară, dar și pentru a adăuga frumusețe și farmec vieții tale, la fel ca o îmbrățișare care îți transmite bunătate și căldură.

Motivarea noastră

Povestea noastră are acum un atelier de familie în care modelăm lutul în forme fanteziste, îl ardem prima dată la 850 de grade, apoi îl pictăm cu glazuri de cea mai bună calitate și îl ardem din nou la 1050 de grade pentru a ajunge să fie:

[

farfuria,

din care să ne luăm dejunul, cu bucuria că trăim o nouă zi.

[

cana,

 de cafea sau de ceai, cu bucuria amintirii timpului trăit în Viena.

[

platourile mari

în care aşezăm mâncarea pentru prieteni, cu bucuria că, numai astfel, viaţa îşi păstrează farmecul şi frumuseţea.

[

bolul de salată,

cu bucuria că alegem să mâncăm sănătos.

[

bolurile mici

în care aşezăm dulceaţa de ardei iuţi, făcută în casă, ori cea de mentă, cu bucuria că suntem împreună.

Povestea KikoDar

Sâmburele Kikodar a început să încolțească de mult, pe vrema când eram bonă la familia princiară austrică. Într-o zi, am însoţit copiii familiei la un curs de olărit. Cursul urma să aibă loc într-un castel, mai exact într-una din încăperile castelului amenajate anume pentru a servi bucuriei că, dintr-un pumn de lut, poţi face tot ce îţi trece prin cap. Îmi aduc aminte că mi-a trecut prin cap să fac o pipă.

Fiind însărcinată în prima lună, m-am gândit că, atunci când se va naşte copilul meu, ar fi nemaipomenit să crească într-un atelier de ceramică, să facă din lut jucăriile pe care le imaginează el, jucăriile care nu se găsesc în magazinele obişnuite. Însă, mai presus de orice, să simtă bucuria şi libertatea pe care eu le-am simţit atunci.

După ce am născut m-am reîntors acasă. Gândul de a pune pe picioare un atelier de ceramică nu m-a părăsit, aşa că i-am dat curs şi l-am numit KikoDar, inspirată de fetiţa mea, care, atunci când a început să vorbească, primul cuvânt pe care l-a rostit a fost Kiko.

Povstea Kikodar se scrie zi de zi, filă cu filă, așa că te invităm să faci parte din poveste, să navighezi pe site-ul nostru și să te bucuri de ceramicele noastre chiar în casa ta.

Meșteșugari

Suntem doi visători, îndrăgostiți de artă, muzică și literatură și încercăm să dăm formă materiei, pornind de la propria noastră viziune. Bineînțeles, suntem mereu asistați de ideile jucăușe ale fetiței noastre, Daria.

Anca-Corina Arăzan Banu

Doru Arăzan

Obiecte ceramice realizate manual

Contactează-ne